Aktuality
10 rad jak správně grilovat
Pokud nejste šťastný majitel Srub grilu - finské grilovací koty, která umožňuje komfortní celoroční grilování, tak právě pro Vás nastal čas letních radovánek a teplých podvečerů, kdy nejlépe stráveným časem je posezení s přátely u grilu...
Jistě se Vám už někdy stalo, že oheň nehořel a nebo zase naopak hořel moc, maso bylo syrové či spálené, z ohně se tak kouřilo, že jste se doslova museli "spasit" útěkem...
Abychom tyto grilovací tragédie snížili na minimum, tak jsem si pro Vás připravili 10 rad jak správně grilovat.
1. Nikdy nepodlapujte uhlí benzínem
2. Použijete-li podlapovače, grilujte až zcela tyto podpalovače dohoří
3. Uhlí je nejvíc rozpálené, když je rudé
4. Většina pokrmů vyžaduje spíše delší opékání, při menším žáru - výrazně snížíte možnost spálení
5. Pokud do ohně přisypete piliny ze syrového dřeva, krásně se pokrmy provoní
6. Když grilujete mastnější pokrmy, použijte např. grilovací misku, zabráníte odkapávání tuku
7. Na plameny použijte vodu z rozprašovače
8. Gril nehaste vodou, vždy raději nechte dohořet a nebo použijte písek
9. Po grilování vždy odstraňte z grilovacího roštu zbytky jídla
10. a jedno moudro na závěr: Jezte do polosyta, pijte do polopita ... :-)
Další články k tématu:
Srubgrilly na e-shopu
GRILUJTE, kdy Vás napadne!!
10 rad jak správně grilovat
Zimní grilování
Recept - Uzený losos